uk1

Podpora stavkajočim pod okriljem Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije /Sviz/ in Visokošolskega sindikata Slovenije /Vss/

03 apr 2022 0 comment
(0 glasov)

Datum: 8. 3. 2022


 

Podpora stavkajočim pod okriljem Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije /Sviz/ in Visokošolskega sindikata Slovenije /Vss/

Kolegice, kolegi !

V Sindikatu delavcev trgovine Slovenije podpiramo jutrišnjo stavko in vaše zahteve po odpravi nepravilnosti in popravi krivic ter vašo željo po pravičnem ovrednotenju delovnih mest. Delo zaposlenih je vsak dan manj vredno in cenjeno. Doplačila do minimalne plače pa so poraz plačne politike. Delo je potrebno cenit in zaposlene pošteno plačat, ne pa da so plače v višini socialne podpore.

Postavlja se odprto vprašanje Vladi zakaj z nizkimi plačami ustvarja revne upokojence, jim kasneje doplačuje do višine zagotovljene pokojnine in razliko pokriva pokojninska blagajna – iz prispevkov in državnega proračuna.

Ob vašem boju za pravično plačilo pa podpiramo in pozdravljamo vaša prizadevanja tudi zato, ker zahtevate kakovostne in dostopne javne storitve za vse prebivalce Republike Slovenije, ker preprečujete še hujše socialne posledice za zaposlene v javnem sektorju in razpad enotnega plačnega sistema in ker kličete k dostojanstvu ter zaščiti in izboljšavi drugih pravic delavk in delavcev.

Sindikalni pozdrav!

Generalni sekretar

Ladi Rožič

Objavljeno v Novice

http://www.sindikat-sdts.si/DA BI KUPEC LAHKO BIL KRALJ TRGOVEC NE SME BITI REVEŽ!

Naši podatki

Sindikat delavcev trgovine Slovenije (SDTS)
Naslov: Miklošičeva cesta 7, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 / 43 41 253
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Davčna številka: 60310146
Matična številka: 5380901
Spletna stran: http://www.sindikat-sdts.si
 
Copyright © 2023 Sindikat delavcev trgovine Slovenije . All Rights Reserved. Designed by