uk1

Nič vas ne stane da ste dobrodelni

14 mar 2022 0 comment
(0 glasov)

Namenite del dohodnine vaši organizaciji SDT Slovenije

Spoštovani,

V SDTS opažamo da večina davčnih zavezancev, med njimi tudi naših članov, dela dohodnine ne namenja nobeni organizaciji. Vsako leto imate možnost donacije dela dohodnine, brez da bi vas to kaj stalo. Po novem, skladno z Zakonom o dohodnini, lahko davčni zavezanci (rezidenti Republike Slovenije) namenijo 1 % dohodnine organizaciji po lastni izbiri. Donacija ne vpliva na višino vašega vračila ali doplačila dohodnine. Ko določite prejemnika dela dohodnine niste v ničemer prikrajšani. Če se za donacijo ne odločite pa gre ta 1 % od odmerjene dohodnine v proračun RS.

Sindikat delavcev trgovine Slovenije – SDTS je reprezentativni sindikat in zato možni upravičenec do vaše donacije. V kolikor ocenjujete, da je SDTS s svojim dosedanjim delom oziroma aktivnostmi opravičil vaše zaupanje lahko del dohodnine, ki ste jo v posameznem letu morali plačati državi, namenite naši organizaciji. Vse kar morate storiti je, da izpolnite in podpišete priloženo »Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije« in jo izročite vašemu predsedniku sindikalne podružnice SDTS ali pa jo pošljite na vaš pristojni finančni urad.

Takšno zahtevo lahko izpolnijo tudi vaši družinski člani, ki so davčni zavezanci – in niso člani sindikata SDTS.

Prepričani smo, da bo SDTS prejeta sredstva iz naslova vaše donacije uporabil namensko za realizacijo programskih nalog, ki bodo v korist vsem zaposlenim.

Postopek je naslednji:

  1. Izpolnite svoje podatke na obrazcu, ki je priloga temu dopisu.
  2. Če ste že prej izpolnili podobno izjavo, bo davčna uprava kot veljavno upoštevala tisto, ki jo je prejela zadnjo.
  3. Obrazce za prijatelje in družino lahko fotokopirate.
  4. Izpolnjene obrazce izročite vašemu predsedniku sindikalne podružnice SDTS ali pa jih pošljite na vaš pristojni finančni urad.

V kolikor ste registrirani na portalu https://edavki.durs.si/ pa lahko obrazec izpolnite in podpišete tudi na elektronski način na naslednji povezavi: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/PersonalPortal/Pages/Login/Login.aspx?ReturnUrl=%2fEdavkiPortal%2fPersonalPortal%2fCommonPages%2fDocuments%2fNew.aspx%3fformType%3dDoh_Don&formType=Doh_Don kjer vpišete našo davčno številko 60310146 ter vnesete želeni odstotek donacije 1%.

S tem pozivom seznanite člane in morebitne nove člane ob podpisu pristopne izjave ter jih povabite, da donirajo sredstva naši organizaciji namesto, da ostanejo državi!

Za vašo pozitivno odločitev se vam najlepše zahvaljujemo.

Sindikalni pozdrav!

 

Ladi Rožič, generalni sekretar

Nazadnje urejano na 0, 31.03.2022 12:05
Objavljeno v AKTUALNO

http://www.sindikat-sdts.si/DA BI KUPEC LAHKO BIL KRALJ TRGOVEC NE SME BITI REVEŽ!

Naši podatki

Sindikat delavcev trgovine Slovenije (SDTS)
Naslov: Miklošičeva cesta 7, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 / 43 41 253
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Davčna številka: 60310146
Matična številka: 5380901
Spletna stran: http://www.sindikat-sdts.si
 
Copyright © 2024 Sindikat delavcev trgovine Slovenije . All Rights Reserved. Designed by