uk1

 

POZIV SINDIKATA DELAVCEV TRGOVINE SLOVENIJE (SDTS) SVOJIM ČLANOM IN VSEM DELAVKAM TER DELAVCEM V SLOVENIJI

 

NE GREMO VEČ NAZAJ!

Delavke in delavci,

vlada je včeraj, 23. julija 2020, odpravila prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah in dela prostih dneh. Pandemija koronavirusa nam je prinesla en prost dan v tednu, ki smo ga lahko v tem nadvse stresnem obdobju vnaprej načrtovali in preživljali na način, ki ustreza nam in ne našim šefom. Včeraj nam je vlada to možnost vzela. Že prihodnjo nedeljo bomo trgovke in trgovci ponovno na delovnih mestih kljub temu, da smo jasno izrazili naše stališče in želje. Anketa je pokazala, da nas kar 98 % podpira zaprtje trgovin ob nedeljah, 95 % nas vztraja pri zaprtju trgovin ob nedeljah, ne glede na zmanjšanje mesečnega dohodka. Podobne rezultate je pokazala tudi anketa enega od trgovskih podjetij.

Dejstvo je, da se politične stranke in vlade ne menijo prav zares za usodo delovnih ljudi. Raje popuščajo interesom kapitala, ki zahteva, da smo mu delavke in delavci ves čas na razpolago. Dokler bomo tudi sami tako popuščali, se ne bo nič spremenilo na bolje. Tudi položaj nas, trgovk in trgovcev, je iz leta v leto slabši. Desetletja tečejo in mi, ki komaj živimo od svojega dela, delamo pod vse večjimi pritiski in čedalje več. Ob tem je naš čas z vsakim dnem vreden manj in manj. V času epidemije so nas vsi trepljali po ramenih in govorili: saj zmorete za skupno dobro. Kljub težkim razmeram smo zmogli, a zdaj se vse vrača v stare tirnice. To je torej zahvala, ki je bomo deležni? Dovolj nam je! Tega ne bomo dovolili! Čas je, da zapremo trgovine ob nedeljah in gremo naprej!

Veliko je stvari, ki jih je treba spremeniti. Nekje je treba začeti. In začeti je treba na edini način, ki lahko stvari spremeni – stopiti moramo skupaj. Postaviti je treba meje. Danes jo postavljamo mi, trgovke in trgovci, jutri jo bomo pomagali postaviti drugim. Medicinskemu osebju, učiteljem in učiteljicam, ko se bodo nanje spet spravili z varčevalnimi ukrepi. Gradbincem, ko jih bodo spet metali na cesto brez plačila. Delavcem in delavkam v tovarnah, ko jih bodo odpuščali in jim grozili, da bodo proizvodnjo preselili v kraje, kjer so plače še nižje in ljudstvo še bolj upognjeno.

Dovolj je! Dovolj je kravjih kupčij v parlamentu. Dovolj je vladnega sprenevedanja. Dovolj je popuščanja interesom kapitala. Vzeti nam hočejo naš čas, mi pa ga ne damo! Ne bomo več prosjačili! Ne bomo več stopili koraka nazaj! Naredimo korak naprej in zaprimo trgovine ob nedeljah. Uspelo nam bo, če stopimo skupaj. Podprite nas. Začnimo z nedeljami in nadaljujmo na drugih področjih. Zdaj se ne smemo več ustaviti!

Zato vas pozivamo, da nas podprete, se pridružite sindikatu, in skupaj z nami zahtevate zaprtje trgovin ob nedeljah!

KAJ LAHKO NAREDIMO?

 

1. Povejte sodelavcem in sodelavkam, da kljub temu, da so nekatere stranke v parlamentu izneverile ljudstvo, ne odstopamo od naših zahtev.

2. Pišite parlamentarnim strankam in vsem poslancem o njihovem mnenju glede dela v nedeljo in vaših pričakovanjih, da bodo septembra podprli zakon, kakršen je bil dogovorjen na seji Odbora za gospodarstvo v sredo, 15. 7. 2020.

3. Delite na Facebooku in drugih družbenih omrežjih objave v medijih in posnetek novinarske konference sindikata ter izrazite svojo podporo.

4. Pišite in osebno nagovorite svoje sodelavke, sodelavce, sosede, kolege, znance, ki delajo v trgovini, in jih povabite v sindikat, kajti le skupaj bomo lahko s trudom nadaljevali za izboljšanje družbenega standarda za vse.

5. Skličite sodelavke, sodelavce in zainteresirane trgovke oz. trgovce na sestanek in nas obvestite na tel. 01 / 434 12 53 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled." target="_blank">SDTS@sindikat-zsss.si, da se dobimo in skupaj izberemo pot, kako naprej vse do sprejetje zakona!

 

PRIDRUŽITE SE NAM, SAJ SMO SKUPAJ MOČNEJŠI: 

Sindikat delavcev trgovine Slovenije (SDTS)

Telefon: 01 / 434 12 53 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled." target="_blank">SDTS@sindikat-zsss.si

www.sindikat-sdts.si

http://www.sindikat-sdts.si/DA BI KUPEC LAHKO BIL KRALJ TRGOVEC NE SME BITI REVEŽ!

Naši podatki

Sindikat delavcev trgovine Slovenije (SDTS)
Naslov: Miklošičeva cesta 7, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 / 43 41 253
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Davčna številka: 60310146
Matična številka: 5380901
Spletna stran: http://www.sindikat-sdts.si
 
Copyright © 2023 Sindikat delavcev trgovine Slovenije . All Rights Reserved. Designed by