Sobota 29 Januar 2022

 

SOCIALNI PARTNERJI SMO PODPISALI NOVO KOLEKTIVNO POGODBO DEJAVNOSTI TRGOVINE

 

Socialni partnerji smo dne, 24. marca 2014, podpisali novo Kolektivno pogodbo dejavnosti trgovine Slovenije. Podpisniki kolektivne pogodbe smo na strani delodajalcev Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije – Sekcija za trgovino in Gospodarska zbornica Slovenije - PTZ, na strani delojemalcev pa Sindikat delavcev trgovine Slovenije – ZSSS.

 

Pogajanja za novo panožno kolektivno pogodbo so se začela pred skoraj enim letom z namenom, da se vsebina kolektivne pogodbe uskladi z novim Zakonom o delovnih razmerjih in ob dejstvu, da je prejšnji kolektivni pogodbi z 31. decembrom 2013 prenehala veljavnost, čeprav bi bila nekaj časa še možna uporaba njenega normativnega dela.

 

Cilj pogajalcev je bil, da se s kolektivno pogodbo uredijo zgolj vsebine, ki jih prej omenjeni zakon ne ureja, ali jih ne ureja v celoti. V novi kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine smo uskladili varovalke za zaposlene, ki opravljajo delo prodajalca ali trgovskega poslovodje na način, da morajo biti, ne glede na izobrazbo, znanja in delovne izkušnje, razvrščeni najmanj v IV. (prodajalec) oziroma V. (trgovski poslovodja) tarifni razred ter v postavljenih zakonodajnih okvirih delodajalcem omogočijo večjo fleksibilnost, brez poseganja v pravice delavcev.

 

Podpisniki nove Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije smo prepričani, da smo na podlagi zglednega socialnega dialoga dosegli zastavljene cilje, saj ocenjujemo, da smo oblikovali uravnoteženo kolektivno pogodbo, ki bo prispevala tudi k razvoju trgovinske dejavnosti v prihodnje.

 

Nova kolektivna pogodba bo začela veljati prvi koledarski dan v naslednjem mesecu, po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

 

 PODPISNIKI KOLEKTIVNE POGODBE DEJAVNOSTI TRGOVINE SLOVENIJE

Projekti

Zahtevamo omejitev ročnega premeščanja bremen!

FB-zsss-1200-x-630-tone-1-2-kB--1160x550

Kontakt z nami

Sindikat delavcev trgovine Slovenije (SDTS)
Naslov: Dalmatinova ulica 4, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 / 43 41 253
Fax:01/ 43 27 094
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Davčna številka: SI 60310146
Matična številka: 5380901
Spletna stran: http://www.sindikat-sdts.si

Prijava na novice

Prijavite se na novice

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.