uk1

Ljubljana, 26. 5. 2021


Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi!

Sindikat delavcev trgovine Slovenije (SDTS) podpira poziv Zveze Svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) k udeležbi na petkovi vseslovenski vstaji, organizirani 28. 05. 2021 ob 18. uri na Prešernovem trgu.

Namen petkovega protesta sindikatov je opozoriti Vlado RS, da JE DOVOLJ kršenja vseh zahodno-evropskih norm socialnega dialoga, poskusov krčenja socialne države in pravic delavcev, ki smo jih sindikati izgradili in priborili skozi leta. Vlada delavcev ne spoštuje in sprejema takšno zakonodajo, ki bo omogočila, da bodo bogati še bogatejši, saj jih davčno razbremenjuje in jim povečuje kapitalske dobičke, delavce pa po drugi strani zavaja z neresničnimi floskulami, ne pove pa da bomo prav delavci to petkrat preplačali.

Prodajalcem nam je dovolj tudi nenehnega nehumanega testiranja oziroma jemanja brisov iz nosu na katerega Vlado opozarjamo že dlje časa. Vlada noče razumeti, da v sosednji Avstriji zadostuje bris iz ust, pri nas pa verjetno zaradi zaslužkov posameznikov blizu te vlade terjajo boleče brise iz nosu. Prodajalci tudi ne bomo pozabili, da so na NIJZ v času največje pandemije medijsko jasno izražali, da prodajalci, ki smo bili stalno najbolj izpostavljeni, nismo ogrožena kategorija. Protest je potreben tudi ker nas skrbi za prihodnost naših otrok. Predlog zakona o nacionalnem demografskem skladu omogoča popolno razprodajo še zadnjega državnega premoženja in ne bo zagotavljal sredstev za pokojnine mladih, kot drugje po svetu in kot je bilo zamišljeno s pokojninsko zakonodajo v letu 2013. Dovolili so si zapisati, da so strateške naložbe 50% + 1 delnica, vendar v podjetjih z državno koncesijo to ne velja in se lahko prodajo. Tega ne bomo dovolili, saj nočemo, da gre Luka Koper Madžarom v Luki Koper, in Pošta Slovenije oz. posledično Interevropa Nemcem. Prepričani smo, da je vlada dolžna zagotoviti denar za dolgotrajno oskrbo, gradnjo domov upokojencev in usklajevanje pokojnin, ne pa da to breme zopet prelaga na premoženje, katero bi moralo služiti našim otrokom.

V kolikor imate možnost, se nam pridružite v petek, 28. 05. 2021 ob 18-ih na Prešernovem trgu v Ljubljani.

SKUPAJ SMO MOČNEJŠI.

Lepo pozdravljeni,

Ladi Rožič, generalni sekretar

http://www.sindikat-sdts.si/DA BI KUPEC LAHKO BIL KRALJ TRGOVEC NE SME BITI REVEŽ!

Naši podatki

Sindikat delavcev trgovine Slovenije (SDTS)
Naslov: Miklošičeva cesta 7, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 / 43 41 253
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Davčna številka: 60310146
Matična številka: 5380901
Spletna stran: http://www.sindikat-sdts.si
 
Copyright © 2024 Sindikat delavcev trgovine Slovenije . All Rights Reserved. Designed by