uk1

 

Ljubljana, 30. 9. 2020

Pozdravljeni prodajalke in prodajalci!

Zahvaljujemo se vam za vaše podpise, vso podporo in angažma! Zmaga je vaša in naša skupna!  

Državni zbor je včeraj z veliko večino – 72 glasovi za in 13 glasovi proti – sprejel spremembe Zakona o trgovini, ki jih je na pobudo Sindikata delavcev trgovine Slovenije (SDTS) ob prvomajski poslanici predlagala Levica. Prav trgovke in trgovci, organizirani v SDTS, pa ste odločilno pripomogli k tej skupni zmagi.

Pod vsemi pritiski, ki smo jim bili priča v preteklih tednih, nismo klonili, ampak smo vztrajali in dosegli zgodovinsko zmago. Naredili smo anketo med zaposlenimi, kjer vas je kar 98 % odločno podprlo predlog SDTS, v pičlih nekaj dneh pa smo pod peticijo za zaprtje trgovin ob nedeljah zbrali več kot 6050 podpisov. Kljub temu da smo se na terenu soočali s pritiski in strahom, se nismo dali in smo vztrajali do konca. Skupaj smo se soočili z vsemi izzivi in naredili velik korak. Mnogi med vami ste za svoja dejanja morali poiskati poseben pogum, poiskati podporo med sodelavci in se povezati med seboj. Videli smo, da lahko dosežemo spremembe, če stopimo skupaj in govorimo z enim glasom! Naše skupne aktivnosti so nas okrepile in tesneje povezale, kar je velik dosežek. Skupaj smo postali pogumnejši in odločnejši, saj vemo, da lahko vplivamo na tiste, ki odločajo o našem življenju in delu. Nismo samo zaprli trgovin ob nedeljah, ampak gradimo močnejši sindikat in tako moč trgovk in trgovcev v boju s kapitalom.

Delavke in delavci smo lahko močni le združeni v sindikat. Če še niste naš član, vas vabimo, da se nam pridružite in k včlanitvi povabite tudi ostale sodelavce. Le tako si bomo lahko skupaj prizadevali za manjše delovne obremenitve in večje število zaposlenih, za večje plače in nasploh za boljšo kakovost življenj. Zdaj smo videli, da se da!

Povezava do pristopne izjave: TUKAJ

Pristopno izjavo natisnite, izpolnite in pošljite na naš naslov: SDTS, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana. Če želite, vam originalne pristopne izjave lahko pošljemo tudi po navadni pošti.

Kontaktirajte nas v primeru morebitnih vprašanj ali nejasnosti. Tu smo, da skupaj rešujemo tudi tekoče probleme in težave. Pošljite nam svojo zgodbo in pomagali vam bomo.

Skupaj smo močnejši!

Ladi Rožič, generalni sekretar

Vesna Stojanovič, predsednica

http://www.sindikat-sdts.si/DA BI KUPEC LAHKO BIL KRALJ TRGOVEC NE SME BITI REVEŽ!

Naši podatki

Sindikat delavcev trgovine Slovenije (SDTS)
Naslov: Miklošičeva cesta 7, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 / 43 41 253
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Davčna številka: 60310146
Matična številka: 5380901
Spletna stran: http://www.sindikat-sdts.si
 
Copyright © 2024 Sindikat delavcev trgovine Slovenije . All Rights Reserved. Designed by