Ponedeljek 18 Januar 2021

Zakon o dohodnini je uvedel možnost, da lahko davčni zavezanci (rezidenti Republike Slovenije) del dohodnine namenijo za financiranje splošno-koristnih namenov in za financiranje političnih strank ter reprezentativnih sindikatov.

Sindikat delavcev trgovine Slovenije – SDTS je reprezentativni sindikat in zato možni upravičenec do vaše donacije.

V kolikor ocenjujete, da je SDTS s svojim dosedanjim delom oziroma aktivnostmi opravičil vaše zaupanje lahko del dohodnine, ki ste jo v posameznem letu morali plačati državi, namenite naši organizaciji. Vse kar morate storiti je, da izpolnite in podpišete priloženo »Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije« in jo izročite vašemu predsedniku sindikalne podružnice SDTS ali pa jo pošljite na vaš pristojni finančni urad.

Takšno zahtevo lahko izpolnijo tudi vaši družinski člani, ki so davčni zavezanci – in niso člani sindikata SDTS.

Davčni organ bo moral upoštevati vse zahteve, ki mu bodo dostavljene. Prepričani smo, da bo SDTS prejeta sredstva iz naslova vaše donacije uporabil namensko za realizacijo programskih nalog, ki bodo v korist vsem zaposlenim.

Postopek je naslednji:

1. Izpolnite svoje podatke na obrazcu, ki je priloga temu dopisu.
  1. Če ste v tem letu ali prej že izpolnili podobno izjavo, bo davčna uprava kot veljavno upoštevala tisto, ki jo je prejela zadnjo.
  2. Obrazce za prijatelje in družino lahko fotokopirate.
  3. Izpolnjene obrazce posredujte na vaš pristojni Finančni urad.

Za vašo pozitivno odločitev se vam najlepše zahvaljujemo.

Sindikalni pozdrav!

Generalni sekretar
Ladi Rožič

Attachments:
Download this file (obrazec-dohodnina.pdf)obrazec-dohodnina.pdf[ ]360 Kb5 Downloads