Nedelja 27 September 2020

 

 

Datum: 30. april 2020

 

Javna zahvala slovenski politiki ob podpori poslanice ob prazniku dela: Ladi Rožič, generalni sekretar Sindikata delavcev trgovine Slovenije

                                                                                                                

POBUDA ZA TRAJNO ZAPRTJE TRGOVIN OB NEDELJAH

Sindikat delavcev trgovine Slovenije je 28. aprila javno objavil svojo prvomajsko poslanico s pobudo za zaprtje trgovin ob nedeljah tudi v času po krizi COVID-19, saj smo minuli mesec kot narod že dokazali, da nedeljsko obiskovanje trgovin ni nujno potrebno, ampak ravno obratno. Poslanico so podprli v stranki Levica in napovedali, da bodo v parlamentarno proceduro vložili novelo zakona o trgovini. S to bodo predlagali, da trgovine tudi po koncu epidemije ob nedeljah in na dela proste dni ostanejo zaprte. Predlog je na Twitterju danes podprl tudi predsednik vlade Janez Janša.

  Twit

Sindikat delavcev trgovine Slovenije se ob tem zahvaljuje slovenski politiki za podporo. Verjamemo, da bomo skozi skupni dialog z vsemi socialnimi partnerji in ob podpori politike uspeli zagotoviti boljše delovne pogoje za vse slovenske trgovce in trgovke. Čaka nas težko obdobje ponovnega postavljanja gospodarstva na noge in oblikovanje nove realnosti življenja ob epidemiji COVID-19. Prav zato je danes pravi čas, da zgradimo zdrave temelje za delo v prihodnje, kjer bodo pravice delavcev postavljene na prvo mesto.

Naj bo to razmišljanje torej vabilo tudi vsem Slovenkam in Slovencem, da v prihajajočih prazničnih dneh namenite nekaj svoje pozornosti tudi tistim, ki svoje zdravje in čas tvegajo za nas. Poleg zdravstvenih delavcev so trgovke in trgovci izpostavljeni največjim tveganjem, zato spoštujmo njihove pravice in delo. Namesto množičnega kurjenja kresov in delavskih budnic pokažite letos solidarnost na sebi lasten način. S tem, ko boste tudi s svojimi dejanji podpirali zaprtje trgovin in trgovskih centrov ob nedeljah, boste zanje naredili veliko.

Prijetne prvomajske praznike voščim in ostanite zdravi še naprej.

 

Generalni sekretar

Ladi Rožič

 

Priloga:

  • Poslanica SDTS ob prazniku dela, 28. april 2020.

 

 

Attachments:
Download this file (SDTS_javna-zahvala-politiki_prvomajska_poslanica.pdf)SDTS_javna-zahvala-politiki_prvomajska_poslanica.pdf[ ]201 Kb56 Downloads
Download this file (SDTS_prvomajska_poslanica.pdf)SDTS_prvomajska_poslanica.pdf[ ]463 Kb115 Downloads

Kontakt z nami

Sindikat delavcev trgovine Slovenije (SDTS)
Naslov: Dalmatinova ulica 4, 1000 Ljubljana
Telefon: 01 / 43 41 253
Fax:01/ 43 27 094
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Davčna številka: SI 60310146
Matična številka: 5380901
Spletna stran: http://www.sindikat-sdts.si

Prijava na novice

Prijavite se na novice

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.