Sobota 18 November 2017
Prijava Registracija

Prijavi se na spletno stran

Uporabnik ime *
Geslo *
Zapomni si me

Registracija v spletno stran

Polja označena z (*) morajo biti izpolnjena.
Ime *
Uporabnik ime *
Geslo *
potrdi geslo *
E-naslov *
potrdi E-naslov *
Captcha *

podpisovanje-pogodbe

Sindikat delavcev trgovine Slovenije je že konec leta 2016 socialnim partnerjem na strani delodajalcev, torej Trgovinski zbornici Slovenije, Združenju delodajalcev Slovenije ter Gospodarski zbornici Slovenije, posredoval predlog za povišanje najnižjih osnovnih plač (NOP) določenih v Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije.

V pogajanjih, ki so bila dolgotrajna in zahtevna smo kljub nesoglasjem uspeli doseči dogovor ter podpisali aneks h kolektivni pogodbi, na podlagi katerega se bodo NOP za I., II. in III. tarifni razred, ki so bile določene s KPDTS dne 24. marca 2014 s 1. 9. 2017 povišale za 8,0 %. Najnižje osnovne plače (NOP) za IV., V., VI in VII. tarifni razred, ki so bile določene s KPDTS dne 24. marca 2014 pa se povišajo za 5,0 % in sicer na način, da se s 1. 9. 2017 povišajo za 2,5 % in s 1. 3. 2018 za 2,5 %.

Hkrati smo skladno s KPDTS uskladili tudi višino povračil stroška za prehrano na delu in sicer le ta od 1.7.2017 dalje znaša 4,30 €.

Aneks objavljamo v prilogi.

Attachments:
Download this file (Aneks h Kolektivni pogodbi za trgovino - 10.7.2017.pdf)Aneks h Kolektivni pogodbi za trgovino - 10.7.2017.pdf[ ]854 Kb231 Downloads