Torek 23 Julij 2019

povracilo

POZIV SINDIKATA ZA IZPLAČILO 13. PLAČE

Letošnje leto, ki se izteka, je bilo za zaposlene v dejavnosti trgovine polno različnih izzivov, s katerimi so se vsakodnevno srečevali, vsak na svojem delovnem področju.

V letošnjem letu je prvič po dolgih letih zabeležen pozitiven trend v domačem povpraševanju kar nam daje upanje za še boljše in bolj uspešno delo v prihodnosti.

Prepričani smo, da je za uspešno poslovanje potrebno timsko delo, ki vključuje ne samo sodelovanje vodij, ampak tudi slehernega zaposlenega, zato so doseženi rezultati odraz truda, naporov in trdega dela vseh zaposlenih v podjetju.

Delovna obremenitev zaposlenih je bila v letošnjem letu velika, večkrat je povzročala nezadovoljstvo posledično pa tudi pritiske zaposlenih na sindikat z zahtevo po ureditvi razmer.

Prepričani smo, da poslovodne osebe cenijo trud in vložene napore zaposlenih, zato predlagamo da uprave podjetij proučijo možnost izplačila božičnice. Socialni partnerji smo se v Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije zavezali, da se bomo s sprejetimi kriteriji za ugotavljanje plač iz naslova uspešnosti poslovanja v podjetjih dogovorili o izplačilu dela plač iz naslova uspešnosti poslovanja torej 13. plače oziroma plače iz naslova uspešnosti poslovanja družbe.

Izplačilo božičnice kot priznanje o pomembnosti prispevka, ki so ga prispevali zaposleni bo stimulativno vplivalo na zaposlene, kar bo nedvomno doprineslo k še boljšim poslovnim rezultatom in k uresničitvi zastavljenih ciljev. Obenem pa bo krepilo tudi zadovoljstvo zaposlenih in njihovo pripadnost podjetju.

Sekretar, Ladi Rožič

Predsednica, Vesna Stojanovič