Torek 23 Julij 2019

index

V prilogi objavljamo nove višine NOP za posamezne tarifne razrede in višino povračil stroškov prehrane med delom ter službenih potovanj v dejavnosti trgovine slovenije, ki veljajo od 1. 7. dalje.

Attachments:
Download this file (Uskladitev NOP in povračil stroškov 2019.pdf)Uskladitev NOP in povračil stroškov 2019.pdf[ ]43 Kb13 Downloads

kpdts

V prilogi objavljamo pojasnila strokovne skupine za razlago Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije.

Holidays

Sindikat delavcev trgovine Slovenije objavlja razpis za letovanje v letu 2019 v naslednjih počitniških enotah:

-      apartma v Bohinjski Bistrici, primeren za letovanje največ štirih oseb,

-       apartma v Prekmurski vasi (Terme 3000 Moravske toplice), primeren za letovanje največ štirih oseb (3+1),

-       apartma v apartmajskem naselju Vivat (Moravske toplice), primeren za letovanje največ šest oseb (5 + 1),

-       prikolica Fiesa, primerna za letovanje največ pet oseb (5),

-       hišica v Termah Čatež, primerna za letovanje največ 5 oseb (4+1).

RAZPISANI TERMINI IN POGOJI:

-       razpisani so tedenski termini (sedem dni),

-       razpis za rezervacije terminov za člane SDTS, za obdobje od 1. 4. 2019 do 31. 12. 2019 poteka do 8. 3. 2019,

Menjave letujočih v počitniških enotah Bohinjska Bistrica, Prekmurska vas, Terme Vivat in Terme Čatež so ob nedeljah (zapustitev objekta do 11. ure, prihod v objekt po 11. uri).

Menjave letujočih v počitniški enoti Prikolica Fiesa so ob sobotah (zapustitev objekta do 11. ure, prihod v objekt po 11. uri).

Izpolnjene prijavnice (dobite jih pri sindikalnih zaupnikih ali na naši spletni strani www.sindikat-sdts.si, kjer so na voljo še ostali podatki o letovanjih) posredujte do 8. 3. 2019 po pošti na naslov: Sindikat delavcev trgovine Slovenije, Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana, po faksu: 01/ 43 27 094 ali po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

V skladu s Pravilnikom o koriščenju počitniških kapacitet imajo prednost pri prijavi člani Sindikata delavcev trgovine Slovenije. Morebitne nezasedene termine bomo po poteku razpisnih terminov ponudili tudi članom ostalih sindikatov (ZSSS) in drugim interesentom.

Po preteku razpisnih terminov bomo v skladu s kriteriji opravili izbor med prijavljenimi ter prijavljene obvestili o odobritvi letovanja ali o ponudbi novega prostega termina (poleg ostalih kriterijev opozarjamo na dva: prednost imajo člani, ki še niso letovali, v času šolskih počitnic imajo prednost člani s šoloobveznimi otroki).

Razpis je izvršen na osnovi oblikovanih cen za leto 2019, ki pa se lahko v primeru sprememb storitev upravljavcev objektov spremenijo.

V spodnji tabeli navedene cene, veljajo za počitniško enoto na dan, navedeno je število oseb, ki lahko biva v stanovanju in je enako številu ležišč, ki je navedeno v stolpcu.

KRAJ STANOVANJA

28 €/dan izven sezone

38 €/dan izven sezone

Čateške toplice (4+1)

Število ležišč: 4 (ena dvoposteljna zakonska postelja + 2 enoposteljni postelji)

55 €/dan

65 €/dan

cena vključuje do 5 kopalnih kart na zimski in/ali poletni termalni rivieri

z možnostjo 2x vstopa dnevno

* V ceno je vključen DDV.

* Turistična taksa ni vključena v ceno.

* Plačilo rezervacije v višini 20 % po odobritvi termina.

* Možnost plačila v dveh in več obrokih (zadnji obrok mora biti poravnan najkasneje 8 dni pred letovanjem).

* Sezona (Fiesa) traja v času od 1. junija 2019 do 31. avgusta 2019.

Mobilna aplikacija_placilo_prispevkov

Po telefonu lahko spremljate, ali vam delodajalec plačuje prispevke

FURS na svoji spletni strani sporoča:

Delavci, pozor!

Če si boste na svoje mobilne telefone naložili brezplačno aplikacijo eDavki in vam delodajalec v preteklem mesecu ni obračunal in/ali plačal prispevkov za socialno varnost, boste o tem na svoj telefon dobili obvestilo. Obvestilo boste prejeli tudi, če bo aplikacija zaprta. Nikakršna aktivnost z vaše strani ne bo potrebna, saj vas bomo obveščali samoiniciativno. Na ta način boste lahko brez skrbi, ali imate plačene prispevke za socialno varnost.

Ob tem se pristojnost FURS glede postopanja v primeru neobračunanih in/ali neplačanih prispevkov za socialno varnost ni spremenila. FURS bo glede tega še vedno postopal v skladu s svojimi pristojnostmi. V primeru nepredložitve obračuna delodajalca takoj pozove k predložitvi obračuna, v primeru neplačila pa začne postopek davčne izvršbe.

Nova mobilna aplikacija eDavki ima sicer skoraj 30 uporabnih funkcionalnosti, med katerimi bi na tem mestu izpostavili še personalizirani koledarček, preko katerega boste prejemali obvestila o svojih konkretnih obveznostih in pravicah (npr. obvestilo o izteku roka plačila določenega davka). Če boste uveljavljali olajšavo za vzdrževane družinske člane, vam bo na voljo predizpolnjen obrazec.

Če si boste na svoje mobilne telefone naložili aplikacijo eDavki, verjamemo, da bo vaše poslovanje s FURS enostavnejše, predvsem pa ne boste več v negotovosti glede morebitnega neplačevanja prispevkov za socialno varnost.

Več informacij o mobilni aplikaciji eDavki, ki je dostopna tako na Google Play (Android), kakor tudi na iOS Store (Apple) lahko najdete na strani: mobilne aplikacije eDavki.

1

Več kot 1500 protestnic in protestnikov, predstavnikov 25 sindikatov in 5 sindikalnih konfederacij je na protestnem shodu “Skupaj za višje plače” pred Domom gospodarstva na Dimičevi ulici v Ljubljani v sredo, 5. decembra 2018, zahtevalo višje plače za vse, pogajanja za nove kolektivne pogodbe in v primeru odpovedi omenjenih dokumentov zagrozilo s stavko.

Zbrane so nagovorili predstavniki sindikatov članov ZSSS in Konfederacije slovenskih sindikatov Pergam.

Čeprav sredi delovnega dneva, ko marsikdo ni uspel biti z nami, smo bili jasni in glasni.

A9K00728-768x512

2