Ponedeljek 6 Julij 2020

Pravice in obveznosti delodajalca in delavca pri opravljanju dela na domu in odrejanju drugega dela objavljamo v priponki.

Attachments:
Download this file (opravljanje-dela-na-domu-in-drugega-dela_1.pdf)opravljanje-dela-na-domu-in-drugega-dela_1.pdf[ ]496 Kb15 Downloads

IMG-7442 2

SDTS se je na seji republiškega odbora in konferenci o delovnem času 10. in 11. marca posvetil najbolj perečim temam v dejavnosti trgovine. Objavljen članek v Delavski enotnosti številka 6, dne 19. 3. 2020 objavljamo v prilogi.

Download this file (Članek DE0001.pdf)Članek DE0001.pdf[ ]1047 Kb14 Downloads

Dne 5. 3. 2020 smo s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) po e-pošti prejeli obvestilo za delodajalce »Pravilnik o uveljavljanju izplačila nadomestila plače iz obveznega zdravstvenega zavarovanja na zahtevo delodajalca«, številka dokumenta 0072-9/2013-DI/50, z dne 2. 3. 2020. Sporočilo v celoti povzemamo v nadaljevanju.
»Spoštovani, obveščamo vas, da je bil v Uradnem listu št. 12/2020 z dne 28. 02. 2020 objavljen nov Pravilnik o uveljavljanju izplačila nadomestila plače iz obveznega zdravstvenega zavarovanja na zahtevo delodajalca (v nadaljevanju Pravilnik), ki je začel veljati 1. 3. 2020, razen 36. člena Pravilnika, ki ureja zaokroževanje. Ta določba se prične uporabljati šele 1. 5. 2020, saj je potrebna informacijska prilagoditev. Do takrat pa se uporablja do sedaj veljavna ureditev glede zaokroževanja.

Več informacij si lahko preberete v priponki.

Attachments:
Download this file (pravilnik_o_uveljavljanju_izplacila_nadomestila_place.pdf)pravilnik_o_uveljavljanju_izplacila_nadomestila_place.pdf[ ]497 Kb12 Downloads

Projekti