Četrtek 14 December 2017
Prijava Registracija

Prijavi se na spletno stran

Uporabnik ime *
Geslo *
Zapomni si me

Registracija v spletno stran

Polja označena z (*) morajo biti izpolnjena.
Ime *
Uporabnik ime *
Geslo *
potrdi geslo *
E-naslov *
potrdi E-naslov *
Captcha *

SPOROČILO ZA JAVNOST!

Podjetniško trgovska zbornica, ki deluje znotraj Gospodarske zbornice Slovenije je kot nosilec projekta skupaj s projektnima partnerjema in sicer Sindikatom delavcev trgovine Slovenije ter Sindikatom obrti in podjetništva Slovenije, pridobila projekt »Skupaj – gradniki zdravja« - S skupnimi prizadevanji delodajalcev in delojemalcev v trgovinski, storitveni in proizvodni dejavnosti do spoznanja vrednosti preventive«.

Projektni partnerji bomo v okviru projekta pripravili 3. slovenske različice orodij OiRA, ki bo omogočala poklicem, v katere v večinskem deležu zastopajo naše organizacije v mikro, malih in srednjih podjetjih (prodajalci, peki, mesarji), brezplačno izdelavo ocene tveganja, ki bo dostopna na spletnih straneh in tako na voljo hitrim posodobitvam ocene tveganja na delovnem mestu.

OiRA je okrajšava za Online Interactive Risk Assessment. Je spletno interaktivno orodje, ki omogoči izvedbo ocene tveganj za varnost in zdravje v  delovnem okolju.

Orodje OiRA lahko uporabi vsakdo, ki želi oceniti tveganja, povezana z zdravjem in varnostjo, ki morda obstajajo v njegovem delovnem okolju.

Orodje OiRA je oblikovano posebej tako, da jim je v pomoč pri ocenjevanju tveganj pri delu in pri pripravi dokumentirane ocene tveganja, ki vključuje načrt ukrepov, narejen po meri za potrebe podjetja.

Projekt bo potekal v obdobju od 1.9.2015 do 31.10.2016.

Projekt  »SKUPAJ – gradniki zdravja« - S skupnimi prizadevanji delodajalcev in delojemalcev v trgovinski, storitveni in proizvodni dejavnosti do spoznanja vrednosti preventive« je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016  finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu

evropska agencija_za_varstvo_pri_delu

Spletna aplikacija OiRA je interaktivno orodje, namenjeno ocenjevanju tveganja v posameznih gospodarskih dejavnostih. Je brezplačno, enostavno za uporabo ter namenjeno predvsem mikro in malim podjetjem.