Ponedeljek 25 Junij 2018

Predstavitev

Sindikat delavcev trgovine Slovenije je prostovoljna in demokratična organizacija, neodvisna od političnih strank, parlamenta, Vlade in verskih skupnosti.

Ustanovljen je bil leta 1990 in je v dejavnosti trgovine Slovenije, v kateri je zaposlenih več kot 109.000 delavcev, edini reprezentativni sindikat na panožni ravni in je podpisnik Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije. Sindikat delavcev trgovine Slovenije je član Zveze svobodnih sindikatov Slovenije – ZSSS (www.zsss.si).

Članice in člani Sindikata delavcev trgovine Slovenije se povezujejo v sindikate pri delodajalcu in sindikalne podružnice v številnih trgovskih družbah širom Slovenije. Razvejana mreža območnih odborov, strokovna pomoč sekretarjev na območni ravni in pravnih služb zagotavlja zaščito in pomoč vsem članicam in članom, vedno, še posebej takrat ko je to potrebno.