uk1

Application Developer

Sindikat delavcev trgovine Slovenije

"Da bi kupec lahko bil kralj trgovec ne sme biti revež!"

Image is not available

Application Developer

Sindikat delavcev trgovine Slovenije

"Da bi kupec lahko bil kralj trgovec ne sme biti revež!"

STE ZAPOSLENI V TRGOVSKEM PODJETJU?
Vam delodajalec pravilno izračunava plače in socialne prispevke?

Art Director & Photographer

Photographer & Illustrator

Arrow
Shadow

AKTUALNO

BREZPLAČNA STROKOVNA IN PRAVNA POMOČ

SOCIALNA POMOČ

Vir: Dnevnik

16. februar 2013

V boj med prejšnjo upravo Semenarne Ljubljana in predstavniki razlaščenih italijanskih delničarjev se je vmešal sindikat delavcev trgovine.

V dneh, ko bi morali v Semenarni Ljubljana vajeti upravljanja končno prevzeti upniki z Deželno banko Slovenije (DBS) na čelu, se očitno znova zaostruje boj med prejšnjo upravo in predstavniki razlaščenih italijanskih delničarjev. Zatišje po potrjeni prisilni poravnavi Semenarne je pretrgal sekretar Sindikata delavcev trgovine Slovenije Ladislav Rožič.

Javnost je posvaril, da želijo novi lastniki pripeljati nazaj nekdanjo vodstveno ekipo – Boruta Mavsarja, Vladimirja Brezavščka in Saša Miklavca. Takšne poteze nikakor ne morejo razumeti, saj so dobili v roke poročilo, ki razkriva, da so si ti kljub poraznemu finančnemu stanju izplačevali nagrade za uspešno delo, hkrati pa delavcem zmanjšali ugodnosti. Ker naj bi družba tudi na veliko plačevala za osebne storitve in svetovanje, bi moral novi lastnik obvezno izvesti »temeljito revizijo poslovanja in omenjenih dogodkov«. Po Rožičevem vedenju naj bi nekdanje vodstvo pritiskalo na predstavnike sindikata v družbi, zaradi česar razmišljajo o vložitvi kazenskih ovadb.

Kdaj bo objavljen sklic skupščine, na kateri bi prišlo do zamenjave upravnega odbora in glavne izvršne direktorice Semenarne Anite Ličen, je odvisno od trenutnega vodstva. To je, kot smo poročali, vložilo odškodninske tožbe, vendar ne proti italijanskim lastnikom, ki jih je imenovalo. Razlaščeni delničarji naj bi v zadnjih dneh skušali celo imenovati novega člana upravnega odbora (namesto Damijana Korošca, ki je odstopil) in kadrovati v Semenarni, vendar jim je to spodletelo. V vsakem primeru imajo predstavniki italijanskih lastnikov v vodstvu Semenarne še najmanj mesec dni časa, dokler ne bodo zamenjani.

http://www.sindikat-sdts.si/DA BI KUPEC LAHKO BIL KRALJ TRGOVEC NE SME BITI REVEŽ!

Naši podatki

Naslov: Miklošičeva cesta 7, 1000 Ljubljana