Četrtek 14 December 2017
Prijava Registracija

Prijavi se na spletno stran

Uporabnik ime *
Geslo *
Zapomni si me

Registracija v spletno stran

Polja označena z (*) morajo biti izpolnjena.
Ime *
Uporabnik ime *
Geslo *
potrdi geslo *
E-naslov *
potrdi E-naslov *
Captcha *

Delavec ima pri uveljavljanju svojih pravic iz delovnega razmerja pravico zahtevati varstvo pri organih delodajalca oziroma družbi in na pristojnih delovnih in socialnih sodiščih. Praviloma so zaposleni pri iskanju ustrezne strokovne pomoči za uveljavljanje svojih pravic prepuščeni sami sebi, razen tistih, ki so sindikalno organizirani.

Člani Sindikata delavcev trgovine Slovenije imajo pravico do brezplačnega pravnega varstva in pravne pomoči, če so najmanj 6 mesecev pred nastankom zadeve, ki zahteva pravno pomoč, člani sindikata in imajo plačano članarino. Pomoč je članom zagotovljena, ko je podan sum kršitve Zakona o delovnih razmerjih, Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije, Zakona o invalidskem in pokojninskem zavarovanju, zdravstvenega zavarovanja, ipd. v skladu s Pravilnikom o pravni pomoči in je organizirana na sedežih območnih organizacij ZSSS.

V skladu s Pravilnikom o financiranju in finančno-materialnem poslovanju v Sindikatu delavcev trgovine Slovenije se del članarine, ki jo plačujejo člani namenja v socialni sklad za širšo solidarnost med člani. Iz tega sklada so člani sindikata upravičeni do izplačila enkratne solidarnostne pomoči v primerih, ko je pri članu/članici nastala izredna socialna ogroženost, na katero član/članica ni imel vpliva (npr. elementarne nesreče, nepredvidena izguba zaposlitve, daljša bolezen ali zdravljenje, ipd.). Predlog za solidarnostno pomoč poda sindikat pri delodajalcu oziroma sindikalni zaupnik ob predložitvi ustreznih dokazil. O upravičenosti predloga odločajo organi Sindikata delavcev trgovine Slovenije, v skladu s pravilnikom o koriščenju sredstev socialnega sklada.

kartica clovek

Člani SDTS imajo pravico do brezplačnega pravnega varstva in pravne pomoči, če so najmanj 6 mesecev pred nastankom zadeve, ki zahteva pravno pomoč, člani sindikata in imajo plačano članarino,
člani sindikata, predvsem pa njihovi sindikalni zaupniki in poverjeniki, so upravičeni do usposabljanja in izobraževanja na aktualnih področjih,
SDTS se je kot član ZSSS aktivno vključil v pripravo in izvedbo projekta Kartice ugodnosti. Kartico, ki na več kot 800 lokacijah omogoča popuste članom sindikata, prejme vsaka članica in član Sindikata delavcev trgovine Slovenije,
v skladu s Pravilnikom o financiranju in finančno-materialnem poslovanju v Sindikatu delavcev trgovine Slovenije, se del članarine namenja v sklad nezgodnega zavarovanja. Za ta namen je bila z zavarovalnico podpisana Polica za nezgodno zavarovanje vseh članov Sindikata delavcev trgovine Slovenije (smrt zaradi nezgode, trajna invalidnost),
članice in člani SDTS lahko pod ugodnimi po goji letujejo v počitniških kapacitetah sindikata v Bohinjski Bistrici, Moravskih toplicah - Prekmurska vas, in Termah Vivat ter v počitniški prikolici v Fiesi, Kliknite za podrobnosti
v SDTS se del članarine, ki jo plačujejo člani namenja v socialni sklad za širšo solidarnost med člani. Iz tega sklada so člani sindikata upravičeni do izplačila enkratne solidarnostne pomoči v primerih, ko je pri članu/članici nastala izredna socialna ogroženost, na katero član/članica ni imel vpliva,
delavska hranilnica
Članom sindikata pomagamo tudi z brezobrestnimi krediti – VZAJEMNA POMOČ do višine 600 €, z odplačilom 6 oz. 12 mesecev,SDTS je solastnik Delavske hranilnice, pri kateri lahko naši člani najemajo ugodnejša posojila in tudi za naše člane velja znižana kreditna sposobnost člana na 400 €. Delavska hranilnica lastnikom in varčevalcem nudi kratkoročna posojila za 6 in 12 mesecev, dolgoročna posojila za 15, 18, 24, 36 in 48 mesecev ter namenska posojila za 60 do 120 mesecev. Posojila so gotovinska, vračajo se v enakih mesečnih obrokih, ob odobritvi posojila pa je treba poravnati stroške zavarovanja in stroške posojila.
Priloge za Enkratne solidarnostne pomoč:

Člani sindikata, predvsem pa njihovi sindikalni zaupniki in poverjeniki, so upravičeni do usposabljanja in izobraževanja na naslednjih področjih:

• kolektivne pogodbe in njihovo izvajanje ter vloga in naloge sindikatov pri vključevanju inšpekcije dela in sodišč
  • delavnopravna in druga zakonodaja (seznanitev z vsebino ter njihova uporaba ob kršitvah pravic delavcev)
  • uveljavljanje in izvajanje zakona o sodelovanju delavcev pri upravljanju
  • varstvo pri delu, humanizacija dela
  • druge aktualne teme.

Sindikat delavcev trgovine Slovenije zato organizira vsako leto enodnevna in tudi večdnevna izobraževanja.

Na podlagi 4. točke 1. člena, 4. točke 2. člena, 2. in 3. točke 24. člena Statuta Sindikata delavcev trgovine Slovenije, 2. točke 12. člena ter 19. člena Pravilnika o financiranju in finančno-materialnem poslovanju Sindikata delavcev trgovine Slovenije je Republiški odbor na 2. seji dne 24.5.2012 sprejel spremembe in dopolnitve Pravilnika o koriščenju sredstev socialnega sklada in čistopis le tega, ki glasi:

PRAVILNIK

o koriščenju sredstev socialnega sklada

Preberite več: PRAVILNIK o koriščenju sredstev socialnega sklada

ČLANSTVO

Projekti