Sobota 18 November 2017
Prijava Registracija

Prijavi se na spletno stran

Uporabnik ime *
Geslo *
Zapomni si me

Registracija v spletno stran

Polja označena z (*) morajo biti izpolnjena.
Ime *
Uporabnik ime *
Geslo *
potrdi geslo *
E-naslov *
potrdi E-naslov *
Captcha *

Delavec ima pri uveljavljanju svojih pravic iz delovnega razmerja pravico zahtevati varstvo pri organih delodajalca oziroma družbi in na pristojnih delovnih in socialnih sodiščih. Praviloma so zaposleni pri iskanju ustrezne strokovne pomoči za uveljavljanje svojih pravic prepuščeni sami sebi, razen tistih, ki so sindikalno organizirani.

Člani Sindikata delavcev trgovine Slovenije imajo pravico do brezplačnega pravnega varstva in pravne pomoči, če so najmanj 6 mesecev pred nastankom zadeve, ki zahteva pravno pomoč, člani sindikata in imajo plačano članarino. Pomoč je članom zagotovljena, ko je podan sum kršitve Zakona o delovnih razmerjih, Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije, Zakona o invalidskem in pokojninskem zavarovanju, zdravstvenega zavarovanja, ipd. v skladu s Pravilnikom o pravni pomoči in je organizirana na sedežih območnih organizacij ZSSS.

ČLANSTVO

Projekti